Musik: Livet Nord | Poesi: Stig Dagerman | Video Art: Johannes Winkler | Artwork: Susanna Haverinen
Inspelning och mix: Johannes Lundberg, Studio Epidemin i Göteborg 2015 | Mastering: Hans Olsson, Svenska Grammofonstudion i Göteborg 2023
Livet Nord - Sång och violinquinton | Lisa Långbacka - Flygel | Johanna Dahl - Cello

VÄLKOMMEN TILL MIN HEMSIDA!

"Livet Nord är fullständigt bländande"
"Hon får fiolen att bli en röst,
en vind, en rymd, en kristall."

– Stefan Nilsson, NA

Jag är frilansande musiker, kulturproducent, violinpedagog, skivbolagsdirektör och yogainstruktör.

Mitt huvudinstrument är min vackra Violinquionton (en femsträngad violin) men jag har spelat violin och viola sedan jag var liten.

Jag är utbildad i klassisk violin på Högskolan för scen och musik Göteborg 1994-1998 men rör mig i dag främst kring folk- och världsmusikgenrer i vid bemärkelse, även lite jazz och klassiskt med mera. Har sedan utbildningen framför allt frilansat som musiker och spelat med och i en mängd olika konstellationer och projekt samt medverkat på ett 50-tal skivor och återkommande i radio och TV. Jag har haft det stora nöjet att få turnera runtom i världen, främst med grupperna New Tide Orquesta och Kaja, och arbetar gärna med konsertverksamhet och internationella kulturutbyten. Spelar/har även spelat med bl.a. Beches Brew (Bengt Berger), Tibble Transsibiriska, Lisa Långbacka, Lucas Stark, Lena Willemark, Dan Viktor, Galenskaparna, Stefan Andersson och många fler.

Tillsammans med vänner driver jag skivbolaget Kakafon Records.

Utöver musiken har jag Yoga som en stor passion och jag håller klasser hemma i Siljansnäs samt har arrangerat Yoga & Musik-retreat.

Välkommen att klicka runt för mer info, bilder och musik. Vill du boka någon av konstellationerna så är du välkommen att höra av dig till mig.
 

AKTUELLT / LIVE

1/12 Paperbird
Konsert på Stallet, Stockholom. INFO/BILJETTER
 

Foto: Nettan Koch Foto: Nettan Koch

Tack SKAP för detta jättefina pris! 

MOTIVERING
"Violinisten Livet Nord är sedan länge ett bekant namn på den svenska folkmusikscenen, med fler än 60 gästspel på andras skivor på meritlistan. Med albumet ”Paperbird” presenterade hon sig 2023 äntligen också som solist. En sann eldsjäl som fyller folk- och visvärlden med energi, skaparlust och glädje."

Tusen tack också till alla som kämpar för ett levande och brokigt livemusik-Sverige! Och till alla som peppat och stöttat och lyssnat på mig, min musik och alla olika projekt jag har ynnesten att få medverka i! Tillsammans kan vi göra livet lite roligare och varmare! Hoppas vi möts snart där ute, i musikens tecken! 
- Livet

"...fra første færd tænker jeg, at der er noget ekstraordinært over Livet Nords særegne miks af folk, roots og kammermusik. Når jeg hører hende(...) bliver jeg dybt betaget af originaliteten. Musikken virker på én gang traditionel og nybrydende / innovativ. Intet virker forceret, alt virker velafbalanceret. Violinen og de øvrige strygere, kirkeorglet, harmonikaen og trompeten i Bye Bye Bird er f.eks. et match made in heaven. Musikken er melodisk, betagende, smuk. Mødet med Livet Nord mindblowing"
IVAN ROD, DK (Sept. 2023)
HELA RECENSIONEN​​​​​​

"...musik som når den esoteriska dimensionen därför att den nästan likt älvornas dans trollbinder oss med sin ljuvliga dans..."
Micheles Kindh, BLASKANS VÄNNER HELA RECENSIONEN

"...en palett av stilar, sinnrikt hopvävda till en färgstark enhet" 
 - 4/5 Mats Hallberg,  KULTURBLOGGEN (19/5-23) HELA RECENSIONEN

”The pensive music conjures images, atmosphere & mood (...) Beautiful stuff. Superb performances. Easily influential music”
 - John Apice, AMERICAN HIGHWAYS (17/5-23)  
HELA RECENSIONEN

"Livet Nord's invitation to step into a magical mysterious world [...] Nord and her 19-strong team of guest musicians are irrestistable."
- 
4/5 Fiona Talkington, SONGLINES (2023-05)

LIVE

Ett urval:

1/12 KAJA & LIVETS ORKESTER/PAPERBIRD på Stallet, Stockholm

SE HELA KALENDERN

MUSIKMAGASINET LIRA - intervju med Livet inför albumreleasen våren 2023!
LÄS INTERVJUN HÄR!

KONSTELLATIONER... SNABBINFO

PAPERBIRD / Ska det vara såhär??!
2021 skrev Livet Nord musik till den poetiska cirkusföreställningen Ska det vara såhär??! om en liten flicka som sörjer en död fågel. I en av scenerna viker Livet en pappersduva som tröst åt den sörjande flickan. Fågeln har sedan fått följa med in i processen med albumet PAPERBIRD men ersatts av en koltrast... 
MER INFO

New Tide Orquesta
New Tide Orquesta har på hittills nio album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation...
MER INFO

Kaja
Kaja har under 17 års samspel skapat sig en egen genre, en korsbefruktad och hanförande mix av olika musikaliska uttryck; klezmer, tango, improvisation och konstmusik.
MER INFO

Shtoltse lider
Nykomponerade tonsättningar till fyra jiddischspråkiga poeter. Samtliga kvinnor, verksamma i en tid då jiddischkulturen blomstrade. Musikalisk inspiration hämtad från jiddisch folksång, klezmer, konstmusik, cabaret och även lite nordiska tongångar.
MER INFO 

Irrbloss - Signe Aurell
Maja Heurling och Ola Sandströms tonsättningar av amerika-emigranten Signe Aurells poesi. En helt annan berättelse än den om Karl-Oskar och Kristina. Hittills okända dikter utgivna 1919 på svenska i Minnesota. Om hemlängtan och om kampen för en ljusare framtid.
MER INFO

Andersson - Mirakel i Finnmarken
En trollbindande berättar- och musikföreställning om skogsfinnarnas magiska värld.
Här får du möta författaren Dan Anderssons far Adolf och hans värld, där trolldom, onda ögat, att stämma blod var vardags-kunskaper, nödvändiga för att överleva.  
MER INFO

Folk, Swing & Riversongs
Leksandsbaserad trio med Johan Testad - gitarr och sång, och Peder Åkerlund - bas, som spelar allt från svensk folkmusik, Tango och Blues till Klezmer, Kalypso och Cajun. 
MER INFO

Kraken Shanty Band
Ett av Skandinaviens bästa Shantyband med musiker som bl.a. seglar Ostindiefararen. Genuint, kraftfullt och innerligt...
MER INFO

Midvintervaka
En världsmusikalisk julebrygd med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar...
MER INFO

Fler grupper finns under KONSTELLATIONER

Årets Artist 2015!
Folk- och världsmusikgalan i Berwaldhallen i Stockholm 14/3 2015 utsågs Livet till "Årets Artist" med följande motivering:

"Fingertoppskänsla kan man definitivt prata om i det här fallet. Snabba fingrar som gärna rör sig i många kakburkar, fulla av energi, driv och nyfikenhet. Karisma och personlighet och en bredd som imponerar. För att travestera Arja Saijonmaa: Vi vill tacka Livet!"

Livet i Klingan
Under 2015 hade jag äran att få medverka hos Carin Kjellman i radioprogrammet Klingan, Radio P2. Här kan du lyssna på det. Min medverkan är ungefär från och med en timme in i programmet.

LYSSNA

SKA DET VARA SÅHÄR??!

Medverkande 
Signe Veinholt Wålstedt (projektledare, producent, regissörr och akrobat)
Karin Svensson (clown/cirkusartist)
Livet Nord (musiker/kompositör)
Målgrupp: 4-9 år/familj.
Boka: signeveinholt@gmail.com