Livet_hemsida_tophuvud

Musiker, kulturproducent, skivbolagsdirektör, pedagog och yogainstruktör

ÅRETS ARTIST 2015 (Folk- och världsmusikgalan)

"Livet Nord är fullständigt bländande (...) Hon får fiolen att bli en röst, en vind, en rymd, en kristall." – Stefan Nilsson

Photo by Miki Anagrius

Välkommen till min hemsida!
Jag är främst frilansande musiker men också kulturproducent, projektledare, konsertarrangör, violinpedagog och yogainstruktör.
Mitt huvudinstrument är sedan sommaren 2014 femsträngad violin men jag har spelat violin och viola sedan barnsben.

Jag är utbildad på Högskolan för scen och musik Göteborg 1994-1998. Har sedan dess framför allt frilansat som musiker och spelat med och i en mängd olika konstellationer och projekt samt medverkat på en mängd skivor. Jag har också haft det stora nöjet att få turnera runtom i världen, främst med grupperna New Tide Orquesta och Kaja, jag arbetar gärna med konsertverksamhet och internationella kulturutbyten. Tillsammans med vänner driver jag skivbolaget Kakafon Records.

Mer info finns på den här hemsidan. Info om, musik med och bilder på de olika grupper jag spelar med. Vill du boka någon av konstellationerna så är du välkommen att höra av dig till mig!

Och här har du en Spotifylista samt lite videos om du vill höra hur det kan låta när jag spelar...

NYHETER/AKTUELLTYOGA & MUSIK
i Siljansnäs 5-7/10
TACK!

När Björkberget i Siljansnäs lyste som mest i rött och guld! Sannerligen! Vilken helg det blev!
Tusen tack alla ni som kom till Yoga & Musik i Siljansnäs! Både yogis och konsertbesökare! Vilka dagar det har varit! Jag är överväldigad! Extra stora varma tack till alla er som medverkade: Susanna Sundberg, Ma-Lena Nord, Daniel Wejdin och Ismahni!
Och stort varmt tack till naturum Dalarna och Siljansnäs hotell för fint samarbete!!!

Vi planerar en ny omgång i vår!

MER INFO: www.facebook.com/events/236725940261224/

YOGAN i SILJANSNÄS FORTSÄTTER i höst!

TISDAGAR
Återkommer om tider och datum!

SÖNDAGAR
Återkommer om tider och datum!
 

VIOLINA TILL SALU!
Nu säljer jag min mycket vackra och välklingande femsträngade violin! Byggd och väl servad av violinmakare Per Klinga i Mora 2014, spelad på av mig sedan 2015!

Den här Violinan är några milimeter större än en standardbyggd violin. Den är försedd med "geared pegs", finstämmarmekanik inuti grovstämmarna!

Intresserad? Kontkata mig!

KOMMANDE KONSERTER

GÅ TILL KALENDERN HÄR!

KLUBB ANKARET
www.klubbankaret.se
Gå gärna med i...
Klubb Ankarets Facebookgrupp


Midvintervaka är tillbaka efter en vinter i dvala! Årets upplaga av föreställningen är en omstöpt version med nya inslag i takt med vår samtid.

Spelplan
28/11 Löftadalens Folkhögskola
8/12 Siljansnäs kyrka
9/12 Aggers Hus (Östansjö)
20-22/12 Teater Aftonstjärnan (Gbg)

Mer info:
www.midvintervaka.se
 

Årets Artist 2015!
Folk- och världsmusikgalan i Berwaldhallen i Stockholm 14/3 2015 utsågs Livet till "Årets Artist" med följande motivering:

Fingertoppskänsla kan man definitivt prata om i det här fallet. Snabba fingrar som gärna rör sig i många kakburkar, fulla av energi, driv och nyfikenhet. Karisma och personlighet och en bredd som imponerar. För att travestera Arja Saijonmaa: Vi vill tacka Livet!

Mer info, musik och bilder står att finna under sidans flikar och rullgardinsmenyer!

KONSTELLATIONER... SNABBINFO

New Tide Orquesta
New Tide Orquesta har på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation...
MER INFO

Kaja
Kaja har under 13 års samspel skapat sig en egen genre, en korsbefruktad och hanförande mix av olika musikaliska uttryck; klezmer, tango, improvisation och konstmusik. Ny platta februari 2019!
MER INFO

Kraken Shanty Band
Ett av Skandinaviens bästa Shantyband med musiker som bl.a. seglar Ostindiefararen. Genuint, kraftfullt och innerligt...
MER INFO

Midvintervaka
En världsmusikalisk julebrygd med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar...
MER INFO

Fler grupper finns under KONSTELLATIONER

Livet i Klingan
Under 2015 hade jag den stora äran att få medverka hos Carin Kjellman i radioprogrammet Klingan, Radio P2. Här kan du lyssna på det. Min medverkan är ungefär från och med en timme in i programmet.

LYSSNA HÄR!