Livet_hemsida_tophuvud

Musiker, kulturproducent, skivbolagsdirektör, pedagog och yogainstruktör

ÅRETS ARTIST (Folk- och världsmusikgalan 2015)

"Livet Nord är fullständigt bländande (...) Hon får fiolen att bli en röst, en vind, en rymd, en kristall." – Stefan Nilsson

Photo by Miki Anagrius

Välkommen till min hemsida!
Jag är främst frilansande musiker men också kulturproducent, projektledare, konsertarrangör, violinpedagog och yogainstruktör.
Mitt huvudinstrument är just nu min vackra Quionton (en femsträngad violin)men jag har spelat violin och viola sedan barnsben.

Jag är utbildad på Högskolan för scen och musik Göteborg 1994-1998. Har sedan dess framför allt frilansat som musiker och spelat med och i en mängd olika konstellationer och projekt samt medverkat på en mängd skivor. Jag har också haft det stora nöjet att få turnera runtom i världen, främst med grupperna New Tide Orquesta och Kaja, jag arbetar gärna med konsertverksamhet och internationella kulturutbyten. Tillsammans med vänner driver jag skivbolaget Kakafon Records.

Utöver musiken har jag Yoga som en stor passion och jag håller klasser hemma i Siljansnäs samt arrangerar Yoga & Musik-retreat!

Välkommen att klicka runt för mer info, bilder och musik! Vill du boka någon av konstellationerna så är du välkommen att höra av dig till mig!

Och här har du en Spotifylista samt lite videos om du vill höra hur det kan låta när jag spelar...

NYHETER/AKTUELLT

VINTERRETREAT 25-27/1!
- En helhetsupplevelse med inre hållbarhet i fokus!


Kombinera fysisk och mental träning med avslappning och återhämtning, vistas i storslagen natur, njut av fantastisk livemusik, använd din röst och ta del av Siljansnäs konsthantverk och möjlighet till kreativitet!

MER INFO

Midvintervaka är tillbaka efter en vinter i dvala! Årets upplaga av föreställningen är en omstöpt version med nya inslag i takt med vår samtid.

Spelplan
28/11 Löftadalens Folkhögskola
8/12 Siljansnäs kyrka kl.16
9/12 Aggers Hus (Östansjö) kl.16
20-21/12 Teater Aftonstjärnan (Gbg) kl.19
22/12 Teater Aftonstjärnan (Gbg) kl.15 och 19.

Mer info:
www.midvintervaka.se

SINGELRELEASE 1/11!
"Publikens val" på Hängmattan under PLANETAFESTIVALEN (Gbg)


Den 1 november släpptes en första singel från kommande albumet ORIGO! Tram No.9 är en hyllning till humanismen, med en förhoppning om en bättre och mer jämlik värld. Så låt oss mötas på 9:ans spårvagn någonstans mellan Angered och Kungssten, och börja i all enkelhet med ett ”Hej, hur mår du?"

LYSSNA / KÖP låten
 

YOGAN i SILJANSNÄS FORTSÄTTER i höst!

TISDAGAR
Kl.17.30-18.50 om inget annat anges på FB!

SÖNDAGAR
Kl.18-19.20 om inget annat anges på FB!
 

Mycket fin VIOLINA av Per Klinga TILL SALU!

En mycket vacker och välklingande femsträngade Violina ligger och väntar på att bli spelad mer på! Byggd och väl servad av violinmakare Per Klinga i Mora 2014, spelad på av mig sedan 2015!

Den här Violinan är några milimeter större än en standardbyggd violin. Den är försedd med "geared pegs", finstämmarmekanik inuti grovstämmarna!

Intresserad? Kontkata mig!

KOMMANDE KONSERTER

GÅ TILL KALENDERN HÄR!

TACK!

Årets Artist 2015!
Folk- och världsmusikgalan i Berwaldhallen i Stockholm 14/3 2015 utsågs Livet till "Årets Artist" med följande motivering:

Fingertoppskänsla kan man definitivt prata om i det här fallet. Snabba fingrar som gärna rör sig i många kakburkar, fulla av energi, driv och nyfikenhet. Karisma och personlighet och en bredd som imponerar. För att travestera Arja Saijonmaa: Vi vill tacka Livet!
 

KONSTELLATIONER... SNABBINFO

New Tide Orquesta
New Tide Orquesta har på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation...
MER INFO

Kaja
Kaja har under 13 års samspel skapat sig en egen genre, en korsbefruktad och hanförande mix av olika musikaliska uttryck; klezmer, tango, improvisation och konstmusik. Ny platta februari 2019!
MER INFO

Kraken Shanty Band
Ett av Skandinaviens bästa Shantyband med musiker som bl.a. seglar Ostindiefararen. Genuint, kraftfullt och innerligt...
MER INFO

Midvintervaka
En världsmusikalisk julebrygd med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar...
MER INFO

Fler grupper finns under KONSTELLATIONER

Livet i Klingan
Under 2015 hade jag den stora äran att få medverka hos Carin Kjellman i radioprogrammet Klingan, Radio P2. Här kan du lyssna på det. Min medverkan är ungefär från och med en timme in i programmet.

LYSSNA HÄR!

KLUBB ANKARET
www.klubbankaret.se
Gå gärna med i...
Klubb Ankarets Facebookgrupp