Retreatet den 25-27/1 är tyvärr INSTÄLLT!
...Men håll utkik efter nya omgångar! Och välkommen att höra av dig om du har frågor eller om du vill veta i god tid när nästa tillfälle ges!

Livet Nord, 0704-414001, nordlivet@gmail.com
 

När det snöhöljda Björkberget gnistrar som vackrast i januarisolen och när natthimlens stjärnorna glimmar som klarast möts vi i yogan och musiken under en helg i Siljansnäs. Vi håller till på Siljansnäs hotell, 600 meter från Björkbergets topp, med hänförande utsikt över byn, röda timmerstugor, skog, berg och sjö, och kommer att utöva yoga i olika former. Retreatet leds av Sandra Pandevski, Livet Nord och Susanna Sundberg som guidar dig in yin yoga, flow-yoga och röstyoga. Musikern och yogin Nils Berg och hans vänner i Nils Berg Cinemascope kommer att ta yogan upp till en ny dimension med livemusik till ett par av passen! På lördagskvällen bjuds du in till en flerdimensionell konsert- och film-upplevelse utöver det vanliga, med gäster från både YouTube och verkligheten. På scen - Nils Berg Cinemascope!

Området kring Siljansnäs hotell är en idyll med mysiga timmerstugor, stora natursköna områden, skidspår, vandringsleder och fantastisk utsikt över Siljan! Här lever och verkar också många konsthantverkare, designers och musiker och av olika slag, vars ateljéer och butiker du kan besöka under de lediga stunderna och kanske få prova på hantverk. I hotellets foajé kommer du att få ta del av deras hantverk och konst. Och kanske vill du boka in dig på den lilla spa-avdelningen som hotellet erbjuder med utomhus jacuzzi samt två stora kurbad.

Skidspår finns 400 meter från hotellet (Elljusspår 3km + Dagspår 2,5-7km) Mer info om spåren: www.visitdalarna.se/siljansnas-skidspar. För info om skiduthyrning, kontakta Siljansnäs hotell: 0247 – 233 00, info@siljansnashotell.se.

Mer info om "Att göra i Siljansnäs" samt kartor kommer att finnas på hotellet.

YOGA & MUSIK i Siljansnäs
- En helhetsupplevelse med inre hållbarhet i fokus!
Kombinera fysisk och mental träning med avslappning och återhämtning, vistas i storslagen natur, njut av fantastisk livemusik, använd din röst och ta del av Siljansnäs konsthantverk och möjlighet till kreativitet!

OM YOGAN

Yogaformerna som utövas under helgen är Vinyasa flow, Yinyoga och Röstyoga.

Vinyasa betyder på sanskrit ungefär "att placera på ett särskilt sätt" eller friare översatt ”andningssynkroniserad rörelse”. I Vinyasa flow är andning och rörelser sammanlänkade i ett dynamisk flöde som skapar värme i kroppen. Under fredagskvällens Slow Flow stannar vi upp i vissa positioner eller upprepar rörelsemoment med solhälsningen som grund. Närvaro i sinnet och kroppen är i fokus och vi jobbar med andning, teknik och intentioner. Under lördag eftermiddag och söndag lunch blir det mer dynamiska vinyasa-flow-pass med Sandra och Livet till livemusik.

Yinyoga består av längre stilla positioner sittandes eller liggandes – med fokus på skelett, myofascia, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. På lördagsmorgonen leder Sandra morgonyin-klassen.

Röstyoga är en del av Holiyoga, en terapeutisk yogaform utformad av Ulrica Gulz. Här finns kunskapen om vibrationens betydelse för att på ett djupt och inkännande sätt kunna lyssna in kroppen. Röstyoga är ett kärnfullt verktyg i vår strävan mot att balansera och förena kropp, själ och sinne med hjälp av vår egen ton och vibration. Innan lunch på lördag samt på söndag morgon guidar Susanna dig in i din kropp och själ med hjälp av röst och rörelse.

OM LÄRARNA

Sandra Pandevski har de senaste tio åren undervisat yoga i städer som Barcelona, Stockholm och Malmö samt utbildat andra yogalärare. Numera har hon sin bas i Göteborg där hon guidar vinyasa flow och yin yoga på Studio Flow. ”Yogan följer mig som en röd tråd i vardagen och i min yrkesroll som journalist har jag verkligen börjat inse vad yogan betyder för mig – den låter mig stanna upp när allt annat rör sig.” På yogamattan tar Sandra med dig på en resa där hon är din guide. Men det mesta finner du på egen hand. En stund att lämna knoppen för att träda in i kroppen med hjälp av rörelser, andetag och musik.

Susanna Sundberg är frilansande operasångerska och röstyogalärare. Efter att ha utövat olika former av yoga och meditation, som hatha-, kundalini- och mediyoga, hittade hon hem i röstyogan genom kurser för grundaren Ulrica Gulz. Där möts hennes stora passioner i livet, röst och yoga. Susanna är certifierad röstyogalärare och går nu även en fördjupningskurs, level II. Genom röstyogan hjälper hon dig att använda rörelse, röst, intention och andning för att komma i närmare kontakt med dig själv. Susanna kommer även medverka vid konserten på lördag kväll.
Mer info: www.rost.yoga och www.susannasundberg.com

Foto: Lucas Stark Foto: Lucas Stark

Livet Nord är världsturnerande frilansmusiker till vardags och har haft yogan med sig sedan snart tjugo år. Hon började med Iyengaryoga men har praktiserat olika former genom åren och blev certifierad "River Guide" inom Global Yoga 2013. Sedan dess undervisar hon med vinyasa flow som grund. 2017 flyttade hon från Göteborg till Siljansnäs och startade Yoga & Musik i Siljansnäs. Livet guidar dig in i Din yoga med vinyasas, andning, flow, teknik, kundaliniövningar och intentioner. Du kan även få höra henne spela fiol på lördagens kvällskonsert.
Mer info om Livet som musiker finns på den här hemsidan!

OM MUSIKEN

Foto: Miki Anagrius Foto: Miki Anagrius

Livemusik till Yoga
På lördagens eftermiddag får du vara med om ett dynamiskt flowpass och på söndag morgon ett lugnare morgonpass, båda till livemusik under ledning av musikern Nils Berg. Musiken växlar sömlöst mellan kompositioner och improvisation och följer rörelsedynamiken. Tillsammans skapar musiker och yogis ett flow i rummet där musik och rörelse andas tillsammans.


Nils Berg med vänner
Nils Berg är känd som en av de mest inflytelserika rösterna inom nordisk jazz. Sedan debuten 2004 har han gett ut åtta skivor som bandledare, och gjort sig känd för breda samarbeten med så vitt skilda världar som Håkan Hellström, Cullbergbaletten, Forss och Mando Diao. 
Med Nils Berg Cinemascope drar han just gränsöverskridandet till sin absoluta spets. Genom lånade YouTube-klipp på sångare och musiker från världens alla hörn skapar bandet såväl ny musik som nya scener där Stockholm, genom en projektor placerad på scen, möter Bhutan, Texas, Osaka eller Indien. En konsertupplevelse utöver det vanliga där gränser suddas ut mellan digital och akustik teknik: allt utförs live med YouTube-gästerna som projiceras bakom trion.

Bandet har släppt två fullängds-album, debutskivan Popmotion (2011) och Vocals (2013). Det senaste släppet är en film, som efter visningarna i svenska salonger hittat en digital bioduk på www.nilsbergcinemascope.com/vocals

Nils Berg - video, basklarinett, tenorsax, flöjt
Christopher Cantillo - trummor
Josef Kallerdahl - kontrabas, elbas

Under lördagskvällens konsert gästar även Livet Nord på Quinton (femsträngad violin) och Susanna Sundberg på sång. Alla är välkomna på konserten. För dig som går kursen ingår konserten i priset.
 

UPPLÄGG 25-27/1 2019
Yogasalen ligger i anslutning till foajén/matsalen.
Kaffe/Te samt frukt och nötter finns tillgängligt mellan pass och måltider.
Nedanstående är med reservation för mindre ändringar.

• Kl.07-08 är det självservering av frukost. Fråga på hotellet!
• Välkommen att väva på SAORIS vävstol som står i foajén dygnet runt.
• Konsthantverk mm ställs ut i yogasalen. Det finns även möjlighet att köpa med sig något hem.
• Några hantverksateljéer har öppet för besök och prova-på lördag em. Fråga hotellet efter kartor.
• Möjlighet finns att ha kvar väskor på hotellet efter utcheckning.

TAG MED
• Egen matta. Ett par lånemattor finns, hör gärna av dig innan om du behöver låna!
• Lätt filt och kudde (svepa om sig/sitta på)
• Ev. egna yogablock samt yogabälten. Det finns ett tiotal att tillgå
• Sköna kläder för yoga (följsamma, ej för bylsiga)
• Badkläder (om du vill bada jacuzzi)

ADRESS/HITTA
Siljansnäs Hotell
Buffils Annas väg 18
793 60 Siljansnäs​​​​​​​

www.siljansnashotell.se

Deltagarna delar med sig, från
YOGA & MUSIK i oktober 2018...


"Känner mig glad och tacksam för hela helgen. Bär med mig den i kroppen och sinnet. Helheten med er olika instruktörer och med musiken i centrum gav så mycket. En riktig helhetsupplevelse för kropp och själ! TACK!"

"Det var en helt fantastisk helg och jag gillar mixen av dom olika passen! Konserten på kvällen var magisk!"


"Att ha olika inriktningar på yogan är mycket stimulerande och inspirerande. Det är ett härligt koncept med yoga och musik och det känns som riktigt rolig och närande mat för både kropp och själ."

ANMÄLAN / KONTAKT
OBS! Endast 20 platser!

• Anmäl sker via formulär
• Frågor om retreatet? Ring 0704-414001, maila nordlivet@gmail.com.

PRESENTKORT / JULKLAPP!
Givetvis kan du ge bort ett presentkort med något av paketen som erbjuds! Fyll i dina/beställarens uppgifter längst ned i formuläret.
 

PRISER
Paketerbjudanden:

1) Helpension med 6 yogapass:
   3 700 kr i delat dubbelrum
   3 900 kr i enkelrum.

2) Yoga utan boende och måltider inkl. snacks och kaffe/te 2 200 kr.
Enskilda måltider kan betalas på plats.

DROP-IN
Erbjuds i mån av plats!
• Klasser med livemusik 420 kr.
• Klasser utan livemusik 350 kr.

RESA/Transfer
Kommer du med tåg eller buss till Leksand ordnar hotellet transfer. Kontakta dem direkt på: tel 0247 – 233 00 eller mail info@siljansnashotell.se
Parkeringsplatser finns vid hotellet för dig som kommer med bil.

TACK för YOGA & MUSIK 5-7/10 2018!

YOGA & MUSIK i Siljansnäs 5-7/10
När Björkberget i Siljansnäs lyste som mest i rött och guld... Sannerligen! Vilka dagar! Tusen tack för en fantastiskt härlig helg alla ni som kom till Yoga & Musik i Siljansnäs! Både yogis och konsertbesök-are! Jag är överväldigad! Extra stora varma tack till alla er som medverkade: Susanna Sundberg, Ma-Lena Nord, Daniel Wejdin och Ismahni! Och stort varmt tack till naturum Dalarna och Siljansnäs hotell för fint samarbete!!!