MEDVERKANDE Popcorn 2011

ALEJANDRO ZIEGLER QUARTET – Agentinsk tango – Buenos Aireswww.alejandroziegler.com

 23/2 Konsert på Rökeriet i Strömstad.
24/2 Popcornfestivalen samt milonga på Oceanen senare på kvällen.
 

Alejandro Ziegler är en av Buenos Aires främsta tangopianister i dag och har spelat med flera av legenderna från den argentinska tangons guldålder. Med sin kvartett framför han dels tango ur olika epoker i olika stil och dels egen nykomponerad musik. På repertoaren finns såväl traditionalisterna Pugliese, Di Sarli och Troilo som tangoförnyaren Astor Piazzolla vid sidan om det egna materialet.

Alejandro Ziegler Quartet är på en omfattande Europaturné och gör ett tredagarsbesök i Sverige för att ge två konserter, en milonga för de danssugna och en workshop för tangosugna musiker.

Astro Rocco – violin
Matias Rubino – bandoneon
Lautaro Guida – kontrabas
Alejandro Ziegler – piano, komposition

 


CATTI BRANDELIUS – Konstnär och artist – Stockholm


 

Catti Brandelius bor och verkar i Stockholm. Hon är född och uppvuxen i Gävle. Brandelius är utbildad på Konstfack 97-00 och på Kungliga Konsthögskolan 07-09 där hon var specialelev för Marie-Louise Ekman och projektelev på den grafiska avdelningen. Fotografi var hennes ursprungliga uttryckssätt, men hon arbetar blandat med bla teckning, video, popmusik, screentryck, poesi och steppdans.

1991-2991 var Catti medlem i popgruppen Doktor Kosmos under artistnamnet Miss Universum. Hennes roll i bandet var doasångerska. Efter ett tag började den kostymen kännas för trång och hon började göra performance på egen hand och hennes alterego Miss Universum laddades med en mer feministisk agenda. Sedan Miss Universum har hon åkt runt som föreläsare på ämnet "vem äger kunskap", framträtt som Evert Taube och som den bittra countrysångerskan Red Cloud Carter. Vad hon kommer att göra på Popcorn återstår att se.

www.cattibrandelius.se


26/2 Lagerhuset

   

DENSEN – Musikvideo/film

 

En musikalisk resa med experimentell musik av Tape och stillbilder tagna i Tokyo, St Petersburg, Barcelona, Milano och Buenos Aires. Densen betyder elledning på japanska.

Regissören Anna Linder är född 1967 i Storuman. Sedan 1990 har hon medverkat i en mängd olika kulturevenemang runt om i världen som producent, curator och konstnär, för såväl utställningar, konserter och filmvisningar. Hennes filmer och videos har visats på bland annat ICA i London, Tribeca Film Festival i New York, Moderna Museet och Historiska Museet i Stockholm, Arsenal Cinema i Berlin med flera. Hösten 2009 och våren 2010 tar hon en magister i ljudkonst vid Dramatiska Institutet och EMS i Stockholm.

Speltid: 7 minuter

www.annalinder.se

Speldag TBA

   
ETZIA – dancehall – Göteborg
 

Född i Brooklyn, New York. Bor numera i Sverige. Genom hennes västindiska rötter (jamaica, trinidad, panama) så fanns reggae musiken alltid där, men det var först 2008 som Etzia spelade in sina första låtar, som kom med på samlings skivan Partillo´s Högre Standard. Sedan dess har Etzia fortsatt skriva o spela in på löpande band. Hon har jobbat med artister så som Governor Andy, Papa Dee, Jr Eric och Kapten Röd. 

Influenserna är många och sträcker sej mellan allt från reggae till pop, hip hop och electro. Fastän hennes karriär just kommit igång så har Etzia fått bra respons och uppmärksamhet från både media och publik. 
Nu jobbar Etzia på sitt första album...

Etzia – sång och toast
Miss Anthrax – dj

www.myspace.com/etziamusic

26/2 Lagerhuset

   

JENNY WILLÉN
– Jazzsångerska / kompositör / konferencier
 

 

Jenny Willén är en människa med olika saker i bagaget: En mängd sånger, beställningar på körmusik, teatermusik, tidningskrönikor... och lite till. Hon har blivit känd och erkänd främst genom jazzgruppen Jenny Willén Kvartett. Kvartetten, som till göteborgspublikens besvikelse upplöstes 2005, hann spela in två skivor (Zebra Art Records).

På senare år har Jenny samarbetat med konstmusikensemblen Göteborgs kammarsolister. Hon har även arbetat med projektet my heart beats; slow.
Utgiven musik kan avlyssnas på Spotify. Utgiven körmusik finns på Bo Ejeby Förlag respektive Gehrmans Musikförlag.

www.myspace.com/jennywillen
www.jennywillen.se


26/2 Lagerhuset

 

JEMMA – Poesi- och dragspelsföreställning – Göteborg


 

Ett smakprov ur poesi- och dragspelsföreställningen ”Vem gråter för Jemma Blomhoff”, av och med musikern Anna Gustavsson, poeterna Linn Hansén och Lina Ekdahl?

Överröstar dragspelet tallskogen? Vem bäddar för grindvalarna? Är det synd om människorna? Vad längtar verkstadsindustrin efter?

Medverkande:
Lina Ekdahl
Anna Gustavsson
Linn HansÉn

   
JOHANNA NORDSTRÖM – Pop / avantegarde-salsa / soul – Göteborg/Berlin/Stockholm


www.myspace.com/johannanordstrom
www.fixerecords.com
 

Nysläppt från Göteborg/Berlin-baserade Fixe Records, tacklar Nordström stundens sanning med avig soul och kubanska pianogrooves. Hon packade väskan full med mikrofoner och tog sina låtar till Havanna, Berlin, Cap Verde och Göteborg och bjöd in de lokala stjärnorna i studion. I deras kök, parker, hotellrum och i ett snickeri spelade hon in sitt debutalbum, True or Not. Nu hör du henne med liveband i ett sväng som inte liknar något annat från göteborgsscenen.

Johanna NordstrÖm – sång, piano
Jonatan Ahlbom – tuba
Anna Roxenholt – saxofon, kör
Erik Dahl – trombon,kör
Otis SandsjÖ – trummor
Emanuel Svensson – trummor
Petter WÄstberg – bas

26/2 Lagerhuset

   
KARAVAJ – barnprogram / sång- och danslekar från hela världen – Göteborg
 

Skatan Sikelej träffar Ormen ifrån Nicaragua som har tappat sin långa fina svans. När alla hjälps åt är Ormen snart hel igen och vi kan dansa med honom i djungeln. Vi hjälper också Sikelej som har så mycket att göra, firar födelsedag som man gör i Ryssland och bakar världens största pirog!

Anna Heikkinen – sång, gitarr
Livet Nord – fiol, sång
Camilla ÅstrÖm – dragspel, sång

www.mcv.se/karavaj


27/2 Oceanen – Familjepopcorn

   
K-G MALM – Konferencier och monologförfattare – Göteborg
 

Skådespelare, rödfärgare, filatelist, vissångare, poet och scenpersonlighet med rötterna i Sörmland.

K-G Malm rör till både tårar och skratt med sina fantastiska historier som först till synes handlar om alldagliga ting. Men så vrider han på historien och får åhöraren att tänka om och se saker ur ett annat perspektiv. Inte sällan med ett drag av surrealism. Att leva med en röst som låter som en tuta, att vilja plåga sig själv som fakir eller att drömma om att en dag kunna försörja sig som rörmokare istället för att behöva ta välbetalda jobb som poet eller bildkonstnär är några av ämnena KG Malm berättar om.

KG Malm har en mängd TV- och teaterproduktioner bakom sig, t.ex. ”Zozo” och ”Gökuret” och har turnerat runt i hela landet som vissångare. I maj 2010 släpper han ett dubbelalbum med texter, dikter och monologer på Kakafon Records.

24/2 Lagerhuset

 

   
KIRIAKI CHRISTOFORIDIS – Konferencier och berättare – Göteborg
 

Kiriaki Christoforidis är berättare med rötterna i Grekland, stammen i Göteborg och grenarna i hela världen.
Hennes sagor handlar om relationer, vänskap, rättvisa och andra stora frågor i livet. Dramatik och humor är ledstjärnor och hon berättar gärna myter ur den grekiska mytologin. Om de gamla gudarna, om hjältarna, nymferna och satyrerna. Om sagorna och sin publik säger hon "Det spelar ingen roll hur gamla sagorna är; vi känner igen oss. Det spelar ingen roll hur gamla vi själva är, sagorna slutar inte trollbinda oss."

www.thestory.nu

27/2 Oceanen – Familjepopcorn

 

 

   
KONTINENTEN – Poesi / musik – Kungsbacka/Malmö

 

Kontinenten är en duo som består av multimusikern Leo Berger och poeten Frithiof Andersson. Tillsammans framför de sin säregna kombination av poesi och musik och kallar det för Talmusik. Hittills har de släppt två egenproducerade skivor. Debuten Talmusik (2007) och Live i Fabriken (2008). För närvarande spelar de in sin tredje skiva som de planerar att släppa under våren 2011.

Senast sågs de på Babel i Malmö och nu har turen kommit till ett hjärtligt återbesök på Popcornfestivalen i Göteborg.

Leo Berger – multiinstrumentalist
Frithiof Andersson – ord

www.myspace.com/pangaeanslost

24/2 lagerhuset

   
LAS PALMAS – Film – Årets vinnare av ”Startsladden”

 

Kortfilmen Las Palmas, skapad av Johannes Nyholm, vann i år Göteborg International Film Festivals prestigefyllda kortfilmspris Startsladden.

Juryns motivering lyder: ”Startsladden 2011 går till en tragikomisk film i en galen värld som känns otäckt bekant. En genial hybrid av Sällskapsresan och Easy Rider som går rakt in i våra hjärtan.”

Filmen handlar om Marja, en medelålders svensk charterturist som inte behärskar det sociala spelet på solsemestern. Det som gör filmen väldigt speciell är att Marja spelas av Johannes Nyholms ettåriga dotter medan hennes motspelare är marionettdockor.

Speltid: 14 minuter

Lagerhuset 25/2 cirka 18.30

   
LEIDI MISTERIE – Ambient/folktronica – Göteborg

 

Leidi Misterie är drömsk, melankolisk electronica. Med inspiration av ambient, IDM och folktronica skapar de ett ljudlandskap utifrån tanken att musik ska vara vacker, göra ont och vara sann mot hjärtat. ”Vi möts i ett hav av delay, reverb och repetitiva melodislingor.”

Medverkande:
Jennie Boije af GennÄs – sång, synt, beats
Fredrik Nilsson – bas
Jonathan Larsson – dragspel
Sarah Schmidt – visuals

www.leidimisterie.com


26/2 Lagerhuset

   
LONGKALSONG: DJUR PÅ SVENSKA – barnprogram/musik m. m. – Göteborg
www.longkalsong.com
 

När mössen är sjösjuka och Robotapans batteri är slut, kanske man ska fråga sig om inte djuren skulle behöva semester? Åtminstone Bibi Bi, behöver en paus. Och Kapten som tappat sitt träben. Varför klär älgarna ut sig till får och getter? Robin Hood var egentligen en nyckelpiga. Eller är det verkligen så? Vi tar ett djupt andetag, sen är allt som vanligt igen. Kanske.

Gruppen LongKalsong är musikerna Tompa & Mackan, alias Tomas Edelgård och Marcus Sigvardsson. Som vanligt bjuder de på underfundiga och trallvänliga låtar som tilltalar både barn och vuxna. De blandar och ger från sina tre skivor och under hela föreställningen bjuds barnen i publiken in att sjunga med och röra sig till låtar som Älg Blues, Nyckelpigaliga och Robotapa.

I mer än fem år har de spelat och sjungit för barn på bland annat skolor, barnsjukhus, bibliotek, på Skansen, i folkparkerna och i Lattjo Lajban i TV4.

Tomas EdelgÅrd: sång, snorkel, dragspel, simfot, hjälm
Marcus Sigvardsson: gitarr, sång

27/2 Oceanen – Familjepopcorn

LUCAS STARK – Visa / blues / rock / jazz / wienervals / svensk folkpark – Göteborg/Stockholmwww.lucasstark.se
 

Lucas Stark är en gänglig Sörmlänning i förskingringen, och tillika en av Sveriges flitigast turnerande visartister. Starka tolkningar, en uppskattad scennärvaro och nyskapande arrangemang har gjort honom till en uppskattad akt på festivaler och konsertscener i Sverige och Norden. På Popcornfestivalen framför han material från sitt senaste album "Strejk i Paradiset – Lucas Stark sjunger Joe Hill". Med sig på scen har han sitt eget dream-team av Sveriges gungigaste musiker. På scen utlovas en blandning av blues, jazz, country, rock, wienervals och svensk folkpark!

Bernt Andersson – dragspel, munspel och piano
Marcus Svensson – slidegitarr och dobro
Daniel Wejdin – kontrabas
Peter Gran – jazzburk, banjo och mandolin
MÅrten Magnefors – trummor

25/2 Lagerhuset

   
LÜ XING – Kinesisk och mongolisk folkmusik – Göteborg/Kina


www.myspace.com/lyxing
 

"Få känner till Kinas rika och mångfaldiga folkmusiktradition. Som ett svar på detta finns Lü Xing; en grupp som stigit fram redo att plantera ny mark inom världsmusiken. Vilande på tusenåriga melodier och texter från olika geografiska områden i Kina ger detta unga band sin egen tolkning av dess musik, med qinspelaren Xiaogang Zeng i spetsen. Med naturmusik från bergen, hästfolkets Mongoliet, och minimalistisk improvisation är detta något unikt som aldrig tidigare hörts i världsmusiksverige. Här ges en försmak på framtiden och Lü Xing, som betyder just resa, visar vägen."

Xiaogang Zeng – Qin, gitarr, sång
Ellinor Fritz – Fiol
Daniel Henriksson – Gitarr
Johan Hjalmarsson – slagverk

MALIN FOXDAL & DAN VIKTOR – visa / amerikansk folkmusik – Göteborg/Stockholmwww.danviktor.com
www.malinfoxdal.com

26/2 Lunchkonsert 13.30 på Mölnlycke kulturhus
26/2 Lagerhuset
 

Visartisten Dan Viktor och sångerskan & folkmusikern Malin Foxdal träffades för första gången i somras på tåget från Urkult-festivalen där de båda medverkat. Tåget var på väg till huvudstaden och de hade således en hel del tid att fördriva tillsammans. Det visade sig inte vara några problem alls och snart var restaurangvagnen förvandlad till ett skönt galet jam till stor glädje för alla inblandade! Långt innan de klivit av tåget var det bestämt att det helt enkelt måste bli en fortsättning på det spontana samarbetet! Under sin turné i vår uppträder de på Popcornfestivalen i Göteborg.

Viktor och Foxdal är, på många sätt, två ganska omaka artister, men som ändå har rötterna i samma mylla och framförallt delar spelglädjen, närvaron och kärleken till musiken. Tillsammans gör de Dan Andersson, Gillian Welch, Cornelis och givetvis sina egna låtar framförda i en salig röra toppat med skön storytelling. Räkna med en fantastiskt svängig kväll med stor nerv och hög mysfaktor! Hjärtligt välkomna!

Dan Viktor – sång, gitarr
Malin Foxdal – sång, oktavmandolin, gitarr

   
MARKATTA MUSIKTEATER – Sång, musik, teater, äventryrligheter – Göteborg
 

Häng med Markatta på en svindlande resa. Gamla och nya sånger, magiska hemligheter och rysliga berättelser.

Markatta Musikteater har sedan starten 1991 producerat ett dussintal föreställningar för barn i olika åldrar med musik, teater och dans och turnérat i Sverige och Norge. De har gjort flera radioproduktioner och släppt tre rosade album och dessutom haft Göteborgs Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorketer och Kungliga Filharmonin som ackompanjatörer på sina konserthusföreställningar!

Ingrid BrÄnnström
Sanna KÄllman
Lotta SjÖlin Cederblom


www.markatta.net

27/2 Oceanen – Familjepopcorn

   
MARTIN NURMI / GUDS CLOWN – Stand-up-predikant och konferencier – Göteborg

 

Martin Nurmi uppträder med helt unik och högst underlig stand up predikan. 

Nurmis alter ego ”Guds Clown” predikar irrande läror, galna profetior och serverar den rena och klara sanningen. För svarta får och andra undrande. På Popcornfestivalen är Martin Nurmi både konferencier och dyker upp som ”Guds Clown”. Allt kan hända. Kom med mirakelförvantan!

Martin Nurmi är även fredagskvällens conferencier.

www.gudsclown.se

25/2 Lagerhuset

   
MOBILE MAMA JAZZBAND – Jazz som på den gamla goda tiden – Göteborg


myspace.com/mobilemamajazzband
mobilemama.se

24/2 Lagerhuset
 

Göteborgsbandet Mobile Mama Jazz Band spelar en swing som fungerar både konsertant eller som festmusik. Stilen är inspirerad av 30- och 40-talsswingen, som den kunde låta på ett ballroom i Kansas City eller New York.

Medlemmarna hittar man annars i konstellationer som till exempel Den fule, Janne Ersson Big Band, Bohuslän Big Band, Mess, Östblocket, Mysto's Hot Lips eller med artister som Ulrika Nätterdal, Dan Viktor, Gunnar Källström, Maher Cissoko m.fl. m.fl.

Låtarna är bra, har alltid varit bra, och förtjänar att göras på allvar och musikaliskt helgjutet, men alltid med glimten i ögat! Denna inställning gav oss publikens pris vid Classic Jazz Göteborgs Jazztävling 2007.

Ni kommer att få höra ett hårdsvängande band med trumpet, saxofon och klarinett, trombon, piano, kontrabas och trummor. Glöm inte dansskorna!

Klas Nilsson – sång och trumpet
Andreas Hall – saxofon och klarinett
Marcus Ahlberg – trombon
Per Johansson – piano
Stefan Bergman – bas
Fredrik HamrÅ – trummor

   
MOUSTAD – Pop – Göteborg

 

Musik som låter som den musik Truffaut hade gjort om han levt idag. Om han hade gjort musik. Om han hade bott i skogen och gjort musik. Om han hade bott i en stuga i skogen och gjort musik. Som en tavla. Om han hade bott i en liten stuga i skogen, man skymtar hans rygg i fönstret, med en sjö i bakgrunden och en sol på väg ner och i vänstra hörnet rätt långt borta en björn som smiter förbi. Om han hade gjort musik. Och om nån hade hört det.

Tobias Sondén – cello, sång m. m.
Joel Wästberg – trummor, sång m. m.


26/2 Lagerhuset

 


hoobrecords.com/westsidestory 

25/2 Lagerhuset
 

SVENSKA JAZZPERSONLIGHETER I TIDERNAS GÄNGBRÅK

Svenska jazztrion MUSICMUSICMUSIC med fem egna plattor i bagaget har gjort gemensam sak med sveriges mesta och bästa jazzsångerska Lina Nyberg och tolkat sina favoritlåtar ur West Side Story! Plattan kom i novermber och mottogs av pressen med ord som "Bättre än så här kan det inte göras" och "Årets höjdarplatta". Maria, Tonight, I feel pretty och de andra låtarna har fått ny skrud. Fokus har satts på den ofta förbisedda svärtan som finns i musikalen, en av få från den här tiden som inte har ett lyckligt slut. Maria först får och sen mister brutalt sin Tony... 

I alla roller: 
Lina Nyberg – sång
Fabian Kallerdahl – piano
Michael Edlund – trummor
Josef Kallerdahl – bas

   

MY ENGSTRÖM-RENMAN – Raffinerad avantgarde-soul
 

My tolkar sig själv. Musiken kan även beskrivas som John Barry, Frank Zappa och Joni Mitchel på Mardi Gras.
Hon skriver episka texter om hämnd, kärlek och sinnessjukdom.

De är ett rart 7-mannaband från Göteborg som ämnar svänga så sanslöst att alla tappar brallorna men ingen bryr sig.

My Engström-Renman – sång
Mats Eriksson – gitarr
Magnus Bergström – bas
MÅrten Magnefors – trummor
Matti Ollikainen – piano
Joakim Rolandsson – altsax, basklarinett
Stefan Sandberg – tenorsax klarinett

25/2 Lagerhuset

 
NILS BERG CINEMASCOPE – Livemusik tillsammans med YouTube-videos – Stockholm


www.thenilsberg.com

25/2 Lagerhuset
 

Namnet Nils Berg har de senaste åren varit synonymt med nytänkande och kreativitet inom svensk jazz. Med det uppmärksammade bandet The Stoner och utmärkelsen "Jazz i Sverige" i ryggen har han fått den största uppmärksamhet någon kan få i landet, men han fortsätter ändå oförtrutet att välja nya vägar. Den nya orkestern Cinemascope är tre musiker och en projektor. Över, bredvid och bakom bandet projiceras YouTube-videos varvat med exklusiva inspelningar av gästande artister, och tillsammans med filmerna skapas något av det mest fascinerande det här landet har just nu.

Christopher Cantillo - trummor
Josef Kallerdahl - bas
Nils Berg - basklarinett/tenorsax/video

   
NEW FOUND LAND – Powerpop / Industry / Latin – Göteborg/Stockholm/Berlin


 

New Found Land är bandet som växte från en viskande duo till ett av Sveriges mest dynamiska liveband. Tuba som bas, massiva syntar, ylande blås, gitarrdist och femstämmig kör. Och Anna Roxenholts röst sen… Låt dig beröras av texterna eller fångas av den spännande ljudbilden.

Aktuella med albumet The Bell.

Anna Roxenholt – sång, sax, slv
Moritz Lieberkühn – git, kör
Edvin Nahlin – synth, kör
Alexander Simm – git, kör
Jonatan Ahlbom – tuba
Mårten Magnefors – trummor

www.new-found-land.se

24/2 Lagerhuset

   
OLA SANDSTRÖM – Visa, Singer/songwriter – Stockholm

 

Ola Sandström är en modern visartist med ett underhållande program. Berättandet står i centrum och musiken är gitarristisk, svängig och fri, från Tango till Nick Drake. Materialet är egenkomponerat eller nytolkat. För sina egna visor har han bl.a. mottagit Olle Adolphsons stipendium och STIM stipendium. Ola har även tonsatt Tomas Tranströmer och översatt L. Cohen till svenska vilket man kunnat lyssna till i P2 under hösten.
 
www.myspace.com/olasandstrom
www.olasandstrom.se


26/2 Lagerhuset

   
RECLAIM THE STREETS – Musikvideo m Oh Harry

   

Artist: Oh Harry
Regi: Hector Projector

www.myspace.com/ohharryswe
www.ohharry.com 

   
THE PHANTOM BAND – A rock sextet from Glasgow, Scotland


ZigZag – vocals, guitar
Donk – vocals, guitar
Sinkdog – guitar, FX
Geb – bass guitar, vocals,
Waco – synths, samples, vocals,
Jungan – drums

myspace.com/thephantombandpage

phantomband.co.uk

facebook.com/pages/The-Phantom-Band/8615489533

24/2 Lagerhuset

 

The Phantom Band is a Glasgow-based sextet formed in 2005/6 as a social gathering of friends (all of whom recent incomers to the city of Glasgow), rather than a band with ambitions of the critical acclaim they were to later receive for debut album Checkmate Savage in 2009 and, more recently, it's much applauded follow-up The Wants.

The Phantom Band were not always known by this name- early performances saw them appear under many different guises, including Robert Louis Stevenson, Robert Redford, Tower of Girls and Les Crazee Boyz, as a way of experimenting with their live sound and erasing their history at will, before eventually settling upon the name that friends and followers of the band had begun referring to them as- The Phantom Band. Just as they became known as The Phantom Band, in 2007, they released a single, Throwing Bones, on London's Trial & Error Records, but were signed up by renowned Scottish Independent Label Chemikal Underground on the day of it's release.

”Unfurling like a Midwest cult proclaiming their warped practices to be harbingers of rock 'n' roll excess, it's hard to believe these chaps are from Scotland. Imagine Alabama 3 jamming with Battles and you are getting warm. 'Burial Sounds' is as chilling as the muffled scrape of wet earth being piled onto your freshly-nailed coffin lid” – Clash Magazine

”The lightness of touch that The Phantom Band display in combining styles will be familiar to any fans of The Beta Band, and like Steve Mason and co., TPB have a knack of making other bands look very ordinary indeed.” – Culture Deluxe

”[a] Peter Buck-endorsed Glaswegian sextet... [an] unlikely but utterly triumphant and epic melding of Can and Stereolab with Bonnie 'Prince' Billy...” – Timeout

 

   
TANGOTANTEN – Enmanskabaré – Malmö 

Bjuder på en musikalisk enkvinns-kabaré ni sällan skådat. Med sin sång, sitt dragspel, kollegan Roland (en röd, kaxig synt) och assistans av div. udda instrument, ibland även publiken. Visst vibrerar det av tangotoner, både från de finska skogarna och argentinska hamnarna, men hon gör inte bara tango!

Hon gör smöriga sånger - vackra sånger – knäppa sånger - italienska slagdängor - helt okända låtar - Carmen på dragspel - musikaliska skämt - spelar på såg - spelar på sig själv - delar ut rosor- bjuder in publiken...

Bodil Bendixon – sång, dragspel, synt, såg, hjälm...

www.tangotanten.se


25/2 Lagerhuset

   
TERMIK – Dans / musik – Göteborg/Stockholm
 

Termik är dansaren/koreografen Teresia Björk och musikern/kompositören Mikael Godée. Sedan 2007 har duon turnérat såväl i Sverige som utomlands, senast på Broadway i New York. ”Skugga” som är duons senaste föreställning handlar om livets olika skeenden och skörheten i att vara vid liv. Allvar och humor blandas i form av musik, koreografi och ljud.

Teresia BjÖrk – dans/koreografi
Mikael GodÉe – musiker, saxofoner, ljudmaskiner, komposition

www.teresiabjork.com
www.gac.se/mikael

25/2 Lagerhuset

   
THE NAIMA TRAIN – Electrobeats / pop / singer-songwriter – Göteborg


 

The Naima Train är ett enmannaprojekt som började som mjuka electrobeats i en hemmastudio och numera mest spelas live på scen i en lite annorlunda anda. Låtarna är brutalt ärliga och blödiga och framförs med hjälp av Loopstation, elgitarr och kroppsljud. Senaste året har The Naima Train bland annat spelat förband och kompat ingen mindre än Imogen Heap, samt vunnit Musik Direkt, vilket resulterade i att hon fick spela och jamma i Tanzania.

Maria NystrÖm – Sång, gitarr, loopar, beats m. m.


www.myspace.com/thenaimatrain


24/2 Lagerhuset

   
TUMMEL – Balkan / klezmer / rock / orientaliskt – Malmö/KöpenhamnJens Friis Hansen – sång
Pär Moberg – saxofon
Tobias Allvin – gitarr och bozouki
Edin Bahtijaragic – dragspel
Jonatan Aisen – trummor
Jonatan Ahlbom – tuba
Andreas RudenÅ – fiol


26/2 Lagerhuset
 

Tummel är ett sju-mannaband som spelar huvudsakligen egenkomponerad musik, men med de musikaliska rötterna i olika former av musik från öst; Balkan, klezmer, orientaliskt m m. Gruppen har spelat mycket i hela Sverige och även turnerat i Danmark, Storbritannien, Finland, Tyskland, Estland, Slovenien och Italien. Gruppen har tidigare släppt två instrumentala skivor; "OY!" (2001) och "Transit" (2004), och i april 2009 släppte gruppen sin tredje skiva med nya medlemmen sångaren Jens Friis-Hansen. Men det är ändå som "live-band"som TUMMEL är som allra starkast. Oavsett om de spelar på ett judiskt bröllop, en kammarmusikfestival, en rockklubb eller i aulan på mellanstadiet i Knäckebrödhult, så är det mycket sällan de misslyckas med att på publiken att dansa.


Tummel representerade Sverige vid World Expo 2000 i Hannover, har gjort "Veckans konsert"i SVT, spelat live i Danmarks Radio och Estnisk TV, medverkat vid Fyrverkerikonsert i Dalhalla, samt spelats på otaliga radiostationer världen över. Tummel förenar virtuositet med energi och 110 % närvaro och utlevelse.

www.tummel.nu

 

   
VON THORD – Cello och kontrabas i hårresande mix – Göteborg


www.myspace.com/vonthord

24/2 Lagerhuset
 

Von Thord är ett unikt tvåmannaband som enbart med hjälp av en cello och en kontrabas suddar ut begreppet genre, stil och förväntat sound. De använder sina instrument på ett unikt sätt och svänger som ett partyband på tio personer. Musiken är inte klassisk, inte jazz, inte rock eller världsmusik, utan allt på en och samma gång i vild mix där lyssnaren aldrig veta vad som kommer härnäst!

Duon har uppträtt i alla tänkbara sammanhang; från krävande högstadieungdomar eller luttrade fängelsekunder till glassiga event med etablerade artister som Charlotte Perelli, Mikael Samuelsson och Margaretha Bengtson eller för kungen och drottningen i stadshuset. Det spelar egentligen ingen roll vem det än är - von Thord ruskar om alla!

DaviD WerthÉn – kontrabas
Johannes Bergion – cello

Gäst:
Lotta Wilk – sång

   
 

MYSK Indisk Dans & Magisk Teater i samarbete med World Dance Company ger en förkortad version av den charmiga och lustfyllda Bollywoodföreställningen Chamma Chamma.


www.worlddancecompany.se


26/2 Lagerhuset


 

   
WDC / FLAMENCO EN MARCHA – Eldig och sensuell flamenco, dans och livemusik

 

”Med vår flamenco vill vi drabba andra så som flamencon har drabbat oss. I flamencon upplever vi intensitet, heta känslor, sensualism, humor, kraft, nerv, närvaro och starka kontraster. Från ödesmättad stillhet till extatisk festglädje.”

Flamenco en Marcha har ett kompromisslöst eget uttryck med svarta toner, en sanslös energi och ”lite skit under naglarna”.

Inspirationen hämtas framförallt från Jerez de la Frontera, sherrystaden i sydvästra Andalusien med sin renodlade flamencotradition.

Magnus Stedman – gitarr
Jesper Åkerberg – sång
Eva Milich – dans