Livet_hemsida_tophuvud

OM YOGA I SILJANSNÄS

Välkommen på Yoga i Siljansnäs!
Vinyasa flow, sekvenser, teknik, styrka, smidighet, andning, avslappning! Kom i form och balans med oss! Vi håller i all enkelhet till i Siljansnäs Sockenstuga, källarlokalen. Inga förkunskaper krävs!

HÖSTEN 2018
Under hösten blir det yoga på söndagar och tisdagar med start söndag 26/8. Nedan kommer lite datum t.o.m. början av oktober med reservation för ändring.
• Extra datum kan spontant tillkomma.
• Vissa veckor blir utan yoga pga att jag reser en del i arbetet.
• Om det bara är två anmälningar kan eventuellt klassen komma att ställas in. Likaså vid VAB.

UPPDATERINGAR på FACEBOOK
...om diverse ändringar och/eller inställda pass görs på Facebooksidan Yoga i Siljansnäs. Jag skriver där från gång till gång om och när det blir yoga och du kan anmäla dig i samma tråd.
Om du inte har Facebook, kontakta mig på telefon: 0704-414001 eller nordlivet@gmail.com.


Drop-In/Datum och tider

• TISDAGAR kl.17.30-18.50
Planerade datum: 28/8, 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10
Fler senare datum tillkommer.

• SÖNDAGAR kl.18-19.20
26/8, 2/9, 9/9, ev. 16/9, 23/9, 30/9, 7/10
Fler senare datum tillkommer.

Dessutom: YOGA & MUSIK, helgkurs den 5-7/10
Missa inte chansen att yoga en hel helg den 5-7/10 med mig, Sandra Pandevski och Susanna Sundberg! 6 pass fredag till söndag, med bl. Livemusiker och konsert inkluderat!
Mer info: www.facebook.com/events/236725940261224/KOSTNAD DROP-IN
Då datumen blir lite spridda kommer det att vara DROP-IN under hösten. Men OM du vet med dig att du vill gå 10 gånger, oavsett när det blir kan du betala i förskott för dessa och få en rabatt på 20 kr/gång. Frågor om betalning? Kontakta mig!
• DROP-IN 120 kr/gång.
• 10 gånger ("klippkort") 1000 kr.

PROVA PÅ
Om du aldrig gått ett pass för mig är du välkommen att prova på en gång gratis.

DU BEHÖVER
• Yogamatta
• Liten filt
• Sköna kläder som inte är i vägen
• Ev "yogabälte" och ”yogablock” eller motsvarande (ej nödvändigt men bra hjälpmedel).

PLATS
Källarlokalen i Sockenstugan om inget annat anges. Vid fint väder är vi ev. utomhus!

KONTAKT
• Messenger Livet Måssebäck Nord
• Mail nordlivet@gmail.com
• Telefon: 0704-414001

Min yogahistoria

Hälsa har alltid varit viktigt och intressant för mig, fysiskt, mentalt och psykiskt. Inte fanatiskt eller så, men alltid viktigt!

2002 började jag med IyengaryogaYogacentrum i Göteborg vilket hjälpte mig ur flera år av nästan kronisk värk med sjukskrivningar, utredningar, läkarbesök sjukgymnastik mm. Redan efter ett par månader med yogapass ett par gånger i veckan märktes en markant förbättring med betydligt mindre värk och större rörlighet.

Efter en otroligt inspirerande och lärorik helgkurs 2003 med den store fransk-indiske Iyengarmästaren Faeq Biria utövade jag min sadhana (yogapraktik) under en lång period på egen hand.

2007 började jag yoga på på Hagabadet i Göteborg där jag snabbt fick tre stora favoriter som jag försökte gå för för så mycket jag hade möjlighet till: Johanna Andersson (grundaren av Global Yoga), Magnus Ringberg (Space mango) och Mithila Ubayasekara. Som frilansmusiker passade det mig utmärkt att gå på pass när jag kunde och inte vara beroende av att ha en fast tid i veckan.

2011 gick jag en extrakurs för Magnus Ringberg. Sedan 2011 har jag närvarat på Nordens största Yogamässa, Yoga Games, där en får ta del av många fantastiska internationella guider och mästare och deras personliga stilar. Bland favoriterna där kan nämnas Jonathan Monks, David Regelin, Katie Appelton, Simon Krohn och Cat Alip-Douglas. Jag passade också på att gå en helgkurs med David Regelin vintern 2011.


2012- i dag. Hösten 2012 gjorde jag grundutbildningen i Global Yoga och har nu ett certifikat som "River Guide". Då mitt yrke som frilansmusiker försvårat möjligheten att ha klasser kontinuerligt har jag sedan 2012 undervisat privat till och från. Numera har jag startat Yoga i Siljansnäs och håller två klasser i veckan (se ovan).

MIN PRAKTIK

När jag praktiserar själv hämtar jag mycket inspiration från de yogalärare jag praktiserat för. Iyengaryogan (Yogacentrum i Gbg) gav mig väldigt bra grunder och både Space Mango (Magnus Ringberg), Global Yoga (Johanna Andersson), Anusara Yoga (Tova Olsson) och Kundaliniyogan (med bl.a. Mija Griborn) m.fl. har lärt mig massor som jag använder mig av både i min praktik och i vardagslivet. Yoga går för mig främst går ut på att lyssna inåt, på kroppens signaler, till sitt hjärta, att praktisera/öva på att må bättre genom att nå in, slappna av, utmana sig, lägga märke till vem du är, bli starkare både fysiskt och mentalt, vara närvarande i stunden! Och att som Johanna Andersson säger "träna smartare, inte hårdare". En av de stora utmaningarna handlar om att hitta det som gör att du längtar till yogamattan, att lätt komma över tröskeln när det känns motigt och se det positiva. Att också väl på mattan låta det som händer där spilla över i livet i övrigt. Ta tillfället i akt att alltid starta om, det du behöver starta om. Notera, upptäcka, acceptera, släppa, utmana, stärka, landa, mjukna... På mattan kan du genom fysisk praktik, avslappning, meditation och intentioner verkligen lära känna och stärka dig och din kropp och göra dig redo att sprida goda ringar på vattnet. Detta är ett förhållningssätt som jag också ständigt försöker använda i vardagslivet för mitt utövande som musiker.

VINTERRETREAT 25-27/1!
- En helhetsupplevelse med inre hållbarhet i fokus!


Kombinera fysisk och mental träning med avslappning och återhämtning, vistas i storslagen natur, njut av fantastisk livemusik, använd din röst och ta del av Siljansnäs konsthantverk och möjlighet till kreativitet!

MER INFO

HÖSTYOGAN i SILJANSNÄS FORTSÄTTER!

TISDAGAR kl.17.30-18.50
SÖNDAGAR kl.18-19.20

Mer info/uppdateringar/anmälan mm: https://www.facebook.com/events/423840708054781/

YOGA & MUSIK i Siljansnäs 5-7/10
När Björkberget i Siljansnäs lyste som mest i rött och guld... Sannerligen! Vilka dagar! Tusen tack för en fantastiskt härlig helg alla ni som kom till Yoga & Musik i Siljansnäs! Både yogis och konsertbesök-are! Jag är överväldigad! Extra stora varma tack till alla er som medverkade: Susanna Sundberg, Ma-Lena Nord, Daniel Wejdin och Ismahni! Och stort varmt tack till naturum Dalarna och Siljansnäs hotell för fint samarbete!!! Vi planerar redan en ny omgång i vår!
 

GLOBAL YOGA - Manifest

Global Yoga är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Global Yoga blandar tekniker från öst och väst. Vi använder tekniker från Iyengar yoga, Ashtanga yoga, Kundalini yoga och Forrest yoga. Med dessa tekniker byggs en klass med precision och flöde.

Grundare av Global Yoga är Johanna Andersson.

Mer info om Global Yoga finner du på:
www.globalyoga.se

Kurser

Hör gärna av dig om du och kanske några vänner vill praktisera yoga med mig så hittar vi möjligheter att lägga upp en kurs/några klasser. Jag anpassar yogan efter nivå och eventuella önskemål i samråd med er.
 

Kontakt

Livet Nord
0704-414001
nordlivet@gmail.com