Konstellationer

Klicka på länkarna för mer info, bilder, musik mm

Denna sida kommer att uppdateras med ytterligare konstellationer/program. Bl.a. Kompani Tvärs, Shtoltse lider och Andersson - Mirakel i Finnmarken.
 

Livet Nord/Paperbird
Den 19/5 gör Livet albudebut som soloartist uppbackad av 19 gästmusiker. Albumet heter Paperbird och är musik skrivin till en föreställning om döden. Ni läste rätt, Livet gör musik till en föreställning om döden.

Det började med poetisk lekfull cirkusföreställning om en liten flicka som sörjer en död fågel. I en av scenerna viker Livet en pappersduva som tröst åt den sörjande flickan. I processen med albumet har fågeln sedan fått följa med men ersatts av en koltrast - en fågel som sägs komma med dödsbud men som också står för tröst, mod, optimism och glädje. Paperbird omfamnar olika känslolägen som kan komma med sorgbearbetning. Mäktig tröstpolska, ilsken minimalism, andäktig begravningsmarsch, balkansväng och sprudlande cirkusvals m. m. utgör en bred musikalisk palett på albumet, och speglar samtidigt Livets vurm för möten mellan olika genrer.

PAPERBIRD LIVE (musiken) med Livet Nords orkester består av en kvintett (minst) med sättningen fiol, synt, dragpel, saxofon/flöjt, kontrabas och sång/kör.

BOKA/KONTAKT: nordlivet@gmail.com

MER INFO OM ALBUMET
 

New Tide Orquesta

Med kompositören Per Störby i täten, har New Tide Orquesta, på hittills sex album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation...

Foto:Miki Anagrius

Kaja
Med nerv, scennärvaro och tätt samspel bjuder Kaja på sin korsbefruktade hänförande musikmix och bryter ny mark där levande folkmusiktradition och invention samverkar...

Foto: Peter Lloyd


Beches Brew (Big)
Musik är som det mesta annat inte en stilfråga utan en personfråga.
Du vill inte höra ett band vilket som helst, Du vill höra Beches Brew. Naturligtvis!