Livet_hemsida_tophuvud

"Livet Nord är fullständigt bländande"
"Hon får fiolen att bli en röst, en vind, en rymd, en kristall."

– Stefan Nilsson, NA

VÄLKOMMEN TILL MIN HEMSIDA!

Jag är frilansande musiker, kulturproducent, violinpedagog, skivbolagsdirektör och yogainstruktör.

Mitt huvudinstrument är min vackra Violinquionton (en femsträngad violin) men jag har spelat violin och viola sedan jag var liten.

Jag är utbildad i klassisk violin på Högskolan för scen och musik Göteborg 1994-1998 men rör mig i dag främst kring folk- och världsmusikgenrer i vid bemärkelse, även lite jazz och klassiskt med mera. Har sedan utbildningen framför allt frilansat som musiker och spelat med och i en mängd olika konstellationer och projekt samt medverkat på ett 50-tal skivor och återkommande i radio och TV. Jag har haft det stora nöjet att få turnera runtom i världen, främst med grupperna New Tide Orquesta och Kaja, och arbetar gärna med konsertverksamhet och internationella kulturutbyten. Spelar/har även spelat med bl.a. Beches Brew (Bengt Berger), Tibble Transsibiriska, Lisa Långbacka, Lucas Stark, Lena Willemark, Dan Viktor, Galenskaparna, Stefan Andersson och många fler.

Tillsammans med vänner driver jag skivbolaget Kakafon Records.

Utöver musiken har jag Yoga som en stor passion och jag håller klasser hemma i Siljansnäs samt har arrangerat Yoga & Musik-retreat.

Välkommen att klicka runt för mer info, bilder och musik. Vill du boka någon av konstellationerna så är du välkommen att höra av dig till mig.
 

AKTUELLT

SINGELSLÄPP 13/1!
The Angry Girl 
Musik av Livet Nord
SOLODEBUT!

The Angry Girl är kraftmusik, en nyårslåt om ilska, sorg och hopp. En uppmaning om att stå upp för det som betyder något och veta när det är nog. The Angry Girl handlar också om att kunna gå vidare efter att ha förlorat någon, att kunna se ilskan och sorgen gå hand i hand och försvinna bortom bergen, att börja om. The Angry Girl är den andra singeln från debutalbumet Paperbird som släpps i vår.

Medverkande:
Livet Nord – violiner, piano
Daniel Wejdin – kontrabas 
Jonatan Ahlbom - tuba

Per Störby Jutbring - midi piano editor

Inspelning: Livet Nord, Daniel Wejdin m.fl.
Mix: Klara Goliger, Music A Matic Studio, Göteborg nov. 2022
Master: Hans Olsson, Svenska Grammofonstudion, Göteborg nov. 2022
Omslag: Susanna Haverinen
Producent: Livet Nord
Bolag: Kakafon Records

Trailer till föreställningen ser nedan. 
Bokningskontakt och mer info nedan.

SINGELSLÄPP 21/10!
Suddenly She Passed By 
Musik av Livet Nord
SOLODEBUT!

STREAMA/KÖP

Plötsligt gick hon förbi, flickan med den stora röda väskan. Vad har hon i den? Och vart är hon på väg? I våras var det urpremiär för scenkonstföreställningen Ska det vara såhär??!, av och med akrobaten/scenkonstnären Signe Veiholt, som Livet Nord skrivit musik till. Nu, efter 25 år som frilansmusiker i olika projekt och konstellationer och medverkan på över 50 album, gör Livet sin solodebut med musiken ur föreställningen. Kompositioner laddade med inspiration och influenser från olika håll och samarbeten. På singeln Suddenly She Passed By kan man höra spår av tango och minimalism, musik som Livet spelat i många år med kammarmusikgruppen New Tide Orquesta. Suddenly She Passed By är den första singeln från kommande albumet Paperbird som släpps i vår och minst två singlar till väntas under vintern.

Medverkande:
Livet Nord – violiner, klaviaturer
Camilla Åström – dragspel
Daniel Wejdin – kontrabas
Klara Goliger – Wurlitzer och diverse biljud

Inspelning: Livet Nord, Daniel Wejdin
Mix: Klara Goliger, Music A Matic Studio, Göteborg sept. 2022
Master: Hans Olsson, Svenska Grammofonstudion, Göteborg sept. 2022
Omslag: Susanna Haverinen
Producent: Livet Nord
Bolag: Kakafon Records
 

SKA DET VARA SÅHÄR??!

Ska det vara såhär??! är på turné i Dalarna just nu! Går att boka till er scen 2023 nu!

Medverkande 
Signe Veinholt Wålstedt (projektledare, producent, regissörr och akrobat)
Karin Svensson (clown/cirkusartist)
Livet Nord (musiker/kompositör)
Målgrupp: 4-9 år/familj.
Boka: signeveinholt@gmail.com
 

KONSTELLATIONER... SNABBINFO

New Tide Orquesta
New Tide Orquesta har på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation...
MER INFO

Kaja
Kaja har under 17 års samspel skapat sig en egen genre, en korsbefruktad och hanförande mix av olika musikaliska uttryck; klezmer, tango, improvisation och konstmusik.
MER INFO

Folk, Swing & Riversongs
Leksandsbaserad trio med Johan Testad - gitarr och sång, och Peder Åkerlund - bas, som spelar allt från svensk folkmusik, Tango och Blues till Klezmer, Kalypso och Cajun. 
MER INFO

Kraken Shanty Band
Ett av Skandinaviens bästa Shantyband med musiker som bl.a. seglar Ostindiefararen. Genuint, kraftfullt och innerligt...
MER INFO

Midvintervaka
En världsmusikalisk julebrygd med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar...
MER INFO

Fler grupper finns under KONSTELLATIONER

Årets Artist 2015!
Folk- och världsmusikgalan i Berwaldhallen i Stockholm 14/3 2015 utsågs Livet till "Årets Artist" med följande motivering:

"Fingertoppskänsla kan man definitivt prata om i det här fallet. Snabba fingrar som gärna rör sig i många kakburkar, fulla av energi, driv och nyfikenhet. Karisma och personlighet och en bredd som imponerar. För att travestera Arja Saijonmaa: Vi vill tacka Livet!"

Livet i Klingan
Under 2015 hade jag äran att få medverka hos Carin Kjellman i radioprogrammet Klingan, Radio P2. Här kan du lyssna på det. Min medverkan är ungefär från och med en timme in i programmet.

LYSSNA