Karavaj

Foto: Lucas Stark


Sång- och dansleksföreställningen där hela publiken är med!


Gruppen Karavaj tar med publiken i sång- och danslekar från hela världen, bland annat Nicaragua, Ryssland, Zimbabwe och Danmark. Många av dem är hämtade ur boken Sikelej, sa Kamelen. Alla kan vara med i dessa lekar och krypa, slingra, smyga, dansa, sjunga och klappa. Människor är olika men vi har mer gemensamt än vi kanske först tror. Med lust, nyfikenhet och glädje reser vi till olika hörn på vår jord genom att leka och sjunga som man gör där - och här hemma.

Karavaj består av tre frilansande musiker och pedagoger. Anna Heikkinen arbetar också sedan flera år ute i skolor och förskolor med sång- och danslekar i Serieform, dvs att hon kommer upprepade tillfällen till barngruppen och lär ut materialet. Hon utbildar även pedagoger genom studiedagar och inspirationskvällar. Karavaj har också spelat in en egen CD-skiva med material ur föreställningen som går att köpa.

 

Anna Heikkinen – sång och gitarr
Livet Nord – fiol och sång mm

Camilla Åström – dragspel och gitarrSIKELEJ och sången om Ormen

Skatan Sikelej träffar Ormen ifrån Nicaragua som har tappat sin långa fina svans. När alla hjälps åt är Ormen snart hel igen och vi kan dansa med honom i djungeln. Vi hjälper också Sikelej som har så mycket att göra, firar födelsedag som man gör i Ryssland och bakar världens störst pirog!


LYSSNA

Sången om ormen / Ormens dans

Pirogen

Hela veckan lång