Musiker, kulturproducent, skivbolagsdirektör, pedagog och yogainstruktör

ÅRETS ARTIST 2015 (Folk- och världsmusikgalan)

"Livet Nord är fullständigt bländande (...) Hon får fiolen att bli en röst, en vind, en rymd, en kristall." – Stefan Nilsson

Photo by Miki Anagrius

Välkommen till min hemsida!
Jag heter alltså Livet Nord
och är främst frilansande musiker men också kulturproducent, projektledare, konsertarrangör, violinpedagog och yogainstruktör. Jag utbildade mig på musikhögskolan i Göteborg 1994-1998 och har sedan dess spelat med och i en mängd olika konstellationer och projekt genom åren. Jag har också haft det stora nöjet att få turnera runtom i världen, främst med grupperna New Tide Orquesta och Kaja, jag arbetar gärna med konsertverksamhet och internationella kulturutbyten (bland annat via MuKo) och tillsammans med vänner driver jag skivbolaget Kakafon Records.

Mitt huvudinstrument är sedan sommaren 2014 femsträngad violin, eller Violina som byggaren Per Klinga kallar instrumentet, men jag började för länge sedan med violin och har även spelat en hel del viola till och från sedan tonåren.

Det var en liten snabb presentation och vill du veta mer finner du det mesta på den här hemsidan. Här hittar du lite av varje som jag är engagerad i. Info om, musik med och bilder på de olika grupper jag spelar med. Vill du boka någon av konstellationerna så är du välkommen att höra av dig till mig!

Och här har du en Spotifylista att lyssna på om du vill höra hur det kan låta när jag spelar i olika grupper.

NYHETER/AKTUELLT

KOMMANDE KONSERTER

GÅ TILL KALENDERN HÄR!

NEW TIDE ORQUESTA åker till New York tio dagar i April för att fortsätta med utformningen av föreställningen Mönster Outside.

I sommar spelar KAJA i bl.a. Norrland och så kan du höra Kraken Shanty Band och Jabadin med Livet också.

Klubb Ankaret
...har sommaruppehåll just nu. Men den 13/9 blir det höstpremiär med Tango Extremo (NL) och Larisa och Anna som gör en tangokväll på Kulturhuset Oceanen.
Håll utkik på hemsida och Facebook för mer info:

www.klubbankaret.se
www.facebook.com/klubbankaret

Gå gärna med i...
Klubb Ankarets Facebookgrupp

Årets Artist 2015!
Folk- och världsmusikgalan i Berwaldhallen i Stockholm 14/3 2015 utsågs Livet till "Årets Artist" med följande motivering:

Fingertoppskänsla kan man definitivt prata om i det här fallet. Snabba fingrar som gärna rör sig i många kakburkar, fulla av energi, driv och nyfikenhet. Karisma och personlighet och en bredd som imponerar. För att travestera Arja Saijonmaa: Vi vill tacka Livet!

Mer info, musik och bilder står att finna under sidans flikar och rullgardinsmenyer!

KONSTELLATIONER... SNABBINFO

New Tide Orquesta
New Tide Orquesta har på hittills nio album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation...
MER INFO

Kaja
Kaja har under 12 års samspel skapat sig en egen genre, en korsbefruktad och hanförande mix av olika musikaliska uttryck; klezmer, tango, improvisation och konstmusik...
MER INFO

Nord/Långbacka/Dahl
Tre musiker i ett oförutsägbart möte...
MER INFO

Midvintervaka
En världsmusikalisk julebrygd med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar...
MER INFO

Fler grupper finns under KONSTELLATIONER

Livet i Klingan
Under 2015 hade jag den stora äran att få medverka hos Carin Kjellman i radioprogrammet Klingan, Radio P2. Här kan du lyssna på det. Min medverkan är ungefär från och med en timme in i programmet.

LYSSNA HÄR!