HÄLSA

Hälsa har alltid varit viktigt och intressant för mig, fysiskt, mentalt och psykiskt. Inte fanatiskt eller så, men alltid viktigt! Hösten 2012 gick jag grundutbildningen i Global Yoga efter att ha utövat yoga till och från sedan drygt tio år och nu är jag certifierad riverguide. Här följer lite information om detta.

GLOBAL YOGA

Global Yoga är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Global Yoga blandar tekniker från öst och väst. Vi använder tekniker från Iyengar yoga, Ashtanga yoga, Kundalini yoga och Forrest yoga. Med dessa tekniker byggs en klass med precision och flöde.

Grundare av Global Yoga är Johanna Andersson.

Mer info om Global Yoga finner du på:
www.globalyoga.se

Lite av min yogahistoria

2002 började jag med IyengaryogaYogacentrum i Göteborg vilket hjälpte mig ur flera år av nästan kronisk värk med sjukskrivningar, utredningar, läkarbesök sjukgymnastik mm. Redan efter ett par månader med yogapass ett par gånger i veckan märktes en markant förbättring med betydligt mindre värk och större rörlighet. Efter en otroligt inspirerande och lärorik helgkurs 2003 med den store fransk-indiske Iyengarmästaren Faeq Biria utövade jag min sadhana (yogapraktik) under en lång period på egen hand.

2007 började jag yoga på på Hagabadet i Göteborg där jag snabbt fick tre stora favoriter som jag försökte gå för för så mycket jag hade möjlighet till: Johanna Andersson (grundaren av Global Yoga), Magnus Ringberg (Space mango) och Mithila Ubayasekara. Som frilansmusiker passade det mig utmärkt att gå på pass när jag kunde och inte vara beroende av att ha en fast tid i veckan.

2011 gick jag en extrakurs för Magnus Ringberg. Sedan samma år har jag närvarat på  Nordens största Yogamässa, Yoga Games, i Göteborg där man får ta del av många fantastiska internationella guider och mästare och deras personliga stilar. Bland favoriterna där kan nämnas Jonathan Monks, David Regelin, Katie Appelton och Cat Alip-Douglas. Jag passade också på att gå en helgkurs med David Regelin vintern 2011.


Hösten 2012 gjorde jag grundutbildningen i Global Yoga och har nu ett certifikat som yogalärare.MIN PRAKTIK

När jag praktiserar själv hämtar jag mycket inspiration från de yogalärare jag praktiserar för. Iyengaryogan gav mig väldigt bra grunder och både Space Mango, Global yoga och Kundaliniyogan har lärt mig massor som jag använder mig av både i min praktik och i vardagslivet. Global Yoga är för mig en fri och tillåtande yogaform som främst går ut på att lyssna på kroppens signaler och att som Johanna Andersson säger "träna smartare, inte hårdare". En av de stora utmaningarna handlar om att hitta det som gör att du längtar till yogamattan, att lätt komma över tröskeln om det känns motigt och se det positiva – ett förhållningssätt som jag också ständigt försöker använda i vardagslivet för mitt utövande som musiker.

GLOBAL YOGA - Manifest

Kurser

För närvarande håller jag inga kurser då frilanslivet som musiker gör det svårt att ha klasser kontinuerligt. Men hör gärna av dig om du och kanske några vänner vill praktisera yoga med mig så hittar vi möjligheter att lägga upp några klasser.
 

Kontakt

Livet Nord
0704-414001
info@livetnord.se